Verhalen
Lees hier inspirende maatjes verhalen

Spelletjesavond 2023

Woensdagavond 22 maart was het zover: de tweede editie van de Hart voor Zwolle Spelletjesavond in Academiehuis Grote Kerk! Wat was het weer een groot succes, we hebben ervan genoten! Jong en oud speelden samen oud-Hollandse (bord)spellen, studenten hadden aandacht voor ouderen, er werd gekletst onder het genot van een drankje en er werden nieuwe contacten gelegd.

Lees verder

Heel dankbaar vrijwilligerswerk

Nathasja (43) en Frederique (29) zijn al ruim anderhalf jaar maatjes. Om de week op de zaterdag komt Frederique langs op de woongroep waar Nathasja woont. Ze doen allerlei creatieve dingen samen, zoals kettingen maken en diamond painting. Ook helpt Frederique met huishoudelijke dingen zoals de was doen op zaterdag. Frederique: “Ze vliegt mij heel vaak om de hals zodra ik binnenkom en dan is ze helemaal enthousiast. Het kost mij energie, maar geeft vooral veel energie. Het is heel dankbaar vrijwilligerswerk!”

Lees verder

Het Vergeten Kind op bezoek in Zwolle

Vorige week donderdag kwam Het Vergeten Kind op bezoek in Zwolle om aandacht te vragen voor de ondersteuning die jongeren nodig hebben als zij uitstromen uit de jeugdzorg en de jaren daarna. Samen met onder andere medewerkers van deze stichting, ambassadeur Jamai Loman wethouders Dorrit de Jong en Michiel van Willigen én een aantal Zwolse jongeren hebben we een waardevol gesprek gevoerd.

Lees verder

Naast je studie maatje zijn

“Het is ontzettend gezellig om een maatje te hebben!”, vertelt Jurjen enthousiast. “We wandelen vaak, doen regelmatig spelletjes en ook vinden we het leuk om samen te koken.” Ze zitten naast elkaar op de bank en vullen elkaar opgewekt aan over het hebben van een maatje. Elise (21) is nu al bijna twee jaar maatje van Jurjen (25). Hij woont op een woongroep en wilde graag een maatje gezellige dingen mee te ondernemen en een groter netwerk te hebben. Elise kwam bij Hart voor Zwolle terecht om iets te betekenen voor iemand.

Lees verder

Al jaren maatjes!

Reinhardt heeft al heel wat jaren niet één, maar twee maatjes. Vrienden Aldert en Wouter klopten in 2016 bij Hart voor Zwolle aan om met z’n tweeën maatje te worden. Samen zijn zij toen aan Reinhardt gekoppeld en ze spreken sindsdien afwisselend met hem af, zodat hij om de week iemand ziet. Twee jaar geleden verschenen ze in de krant met een artikel over hun maatjescontact…

Lees verder

Cheque voor Hart voor Zwolle

De studentenband ‘Pasta Salad’ met (internationale) bandleden van het Windesheim Honours Programma en de opleiding Global Project & Change Management heeft Hart voor Zwolle een mooi bedrag overhandigd! De onlangs gestarte band verzorgde de muziek op de Diversity Day op het Windesheim. Deze dag, mede georganiseerd door Wichert van Tongeren, stond in het teken van Diversiteit met als thema: ‘Vier het verschil’.

Lees verder