Verhalen
Lees hier inspirende maatjes verhalen

Boodschappenmaatjes

Sinds de zomer van 2022 zijn Rik (28) en Marit (25) maatjes van Jan (81). Hij woont op 3 hoog en hoewel hij nog aardig fit is, wordt het sjouwen met de zware boodschappen steeds lastiger. Telkens als hij boodschappen deed, sloeg hij de zware spullen op in zijn berging, om steeds als hij omhoog moest lopen één item mee te nemen. Anderhalf jaar al komen Rik en Marit eens per maand en soms vaker langs.

Lees verder

Hart voor Zwolle Stadswandeling 2023

Onwijs mooi om te zien wat verbinding met mensen doet! Afgelopen zaterdag 13 mei vond onze stadswandeling voor de tweede keer plaats. En wát een ontzettend succesvol event! Ruim 70 Zwollenaren gingen samen op pad en we hebben weer genoten! Tientallen bestaande maatjes wandelden samen met kwetsbare ouderen die werden gekoppeld aan Zwolse jongeren in groepen door de binnenstad

Lees verder

Aanrader? Zeker wel!

Elke twee weken probeert Heleen (32) langs te gaan bij Jooske (40) en haar op te halen om samen iets leuks te gaan doen, Jooske staat haar dan altijd vol enthousiasme op te wachten. Het is geen verrassing dat ze blij wordt als haar maatje weer langs komt, want samen hebben ze namelijk al verschillende leuke dingen gedaan.

Lees verder

Maatje van meneer Jan

Al maanden gaan Lotas en Fateh één middag per week langs bij meneer Jan. Voor hun opleiding Helpende Zorg en Welzijn moeten de jongens ervaring opdoen met het ondersteunen van een kwetsbare stadgenoot. Samen zijn ze via Hart voor Zwolle verbonden aan een oudere man die in een verzorgingstehuis woont.

Lees verder

Spelletjesavond 2023

Woensdagavond 22 maart was het zover: de tweede editie van de Hart voor Zwolle Spelletjesavond in Academiehuis Grote Kerk! Wat was het weer een groot succes, we hebben ervan genoten! Jong en oud speelden samen oud-Hollandse (bord)spellen, studenten hadden aandacht voor ouderen, er werd gekletst onder het genot van een drankje en er werden nieuwe contacten gelegd.

Lees verder

Heel dankbaar vrijwilligerswerk

Nathasja (43) en Frederique (29) zijn al ruim anderhalf jaar maatjes. Om de week op de zaterdag komt Frederique langs op de woongroep waar Nathasja woont. Ze doen allerlei creatieve dingen samen, zoals kettingen maken en diamond painting. Ook helpt Frederique met huishoudelijke dingen zoals de was doen op zaterdag. Frederique: “Ze vliegt mij heel vaak om de hals zodra ik binnenkom en dan is ze helemaal enthousiast. Het kost mij energie, maar geeft vooral veel energie. Het is heel dankbaar vrijwilligerswerk!”

Lees verder