Verhalen
Lees hier inspirende maatjes verhalen

WE BEGINNEN MET EEN LACH EN WE EINDIGEN MET EEN LACH!

Abdul (22) en Wesley (21) zijn maatjes en hebben elkaar helemaal gevonden! Vanaf het eerste moment was de klik aanwezig. Binnen de eerste minuut merkten ze beiden dat ze heel veel gedeelde interesses hadden. Beiden houden van gamen, zowel op de console als op een klassiek spelletjesbord. Ze zijn allebei gek van fantasy en wandelen graag. Samen gaan ze naar festivals en Abdul is nu al kind aan huis bij Wesley thuis. Ze doen veel verschillende dingen, en dat maakt het leuk. Zo vertelt Wesley: “Niets is te gek, als we elkaar maar spreken!”

Lees verder

Het leven is leuker geworden!

Tamara (44) en Mariska (33) zijn ruim een jaar maatjes en hebben elkaar helemaal gevonden. Elke keer als Mariska om de vrijdag langskomt heeft Tamara weer zin om leuke dingen te doen. ‘Het is voor mij echt een oplaadpunt’, vertelt ze enthousiast. ‘We hebben enorm verschillende levens, maar dat is juist het mooie, we kijken er allebei echt naar uit.’

Lees verder

Altijd mooi weer!

Roel (73) en Sjors (29) spreken al zo’n twee jaar af. Ze wandelen vaak om de week in Zwolle of bijvoorbeeld op de Veluwe. Roel klopte bij Hart voor Zwolle aan omdat hij graag in beweging wil blijven. Hij vertelt: “Met lopen zelf heb ik geen moeite, maar ik heb een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk te gaan. Bovendien is het veel gezelliger om het samen te doen. Je maakt de afspraak, dus dan ga je ook. Ik vind het heerlijk.” Sjors vindt het vooral heel gezellig, en het is leuk om iets terug te doen.

Lees verder

Boodschappenmaatjes

Sinds de zomer van 2022 zijn Rik (28) en Marit (25) maatjes van Jan (81). Hij woont op 3 hoog en hoewel hij nog aardig fit is, wordt het sjouwen met de zware boodschappen steeds lastiger. Telkens als hij boodschappen deed, sloeg hij de zware spullen op in zijn berging, om steeds als hij omhoog moest lopen één item mee te nemen. Anderhalf jaar al komen Rik en Marit eens per maand en soms vaker langs.

Lees verder

Hart voor Zwolle Stadswandeling 2023

Onwijs mooi om te zien wat verbinding met mensen doet! Afgelopen zaterdag 13 mei vond onze stadswandeling voor de tweede keer plaats. En wát een ontzettend succesvol event! Ruim 70 Zwollenaren gingen samen op pad en we hebben weer genoten! Tientallen bestaande maatjes wandelden samen met kwetsbare ouderen die werden gekoppeld aan Zwolse jongeren in groepen door de binnenstad

Lees verder

Aanrader? Zeker wel!

Elke twee weken probeert Heleen (32) langs te gaan bij Jooske (40) en haar op te halen om samen iets leuks te gaan doen, Jooske staat haar dan altijd vol enthousiasme op te wachten. Het is geen verrassing dat ze blij wordt als haar maatje weer langs komt, want samen hebben ze namelijk al verschillende leuke dingen gedaan.

Lees verder