Timeline Hart voor Zwolle

Home » Over Ons » Timeline Hart voor Zwolle

2022 | Nieuw kantoor

De afgelopen jaren is Hart voor Zwolle enorm gegroeid. We zijn in twee jaar tijd bijna verdubbeld wat betreft het aantal jongeren dat zich vrijwillig inzet en het aantal hulpontvangers. Ook het team is twee keer zo groot geworden. Het is tijd voor een groter kantoor. We verhuizen naar de Dijkstraat 6, waar we een mooie plek krijgen boven het 50/50 workcenter van het Leger des Heils.

2021 | Stadswandeling

Op een heerlijke zaterdag genoten meer dan 130 Zwollenaren van een fijne wandeling. Op diverse plekken in de stad hebben ze genoten van muziek, een Zwolse verhalenverteller, ijsjes en een hapje en drankje.

2020 | Coronatijd

In tijden van isolatie en een wereld die op slot zit groeit het aantal hulpvragen enorm door de toenemende eenzaamheid. Er wordt een vergrootglas gelegd op de kwetsbare doelgroepen. Na een telefoontje van een oude mevrouw die aangeeft dat ze liever dood gaat aan corona dan aan eenzaamheid besluiten we om onze deuren open te houden. We blijven op creatieve manieren jongeren verbinden aan eenzame Zwollenaren bijvoorbeeld als belmaatje, boodschappenmaatje of door maaltijden langs te brengen en kaartjes te versturen. 

2020 | Community 4.2.

In  samenwerking met het RIBW, DeltaWonen, SSH en de Gemeente Zwolle hebben we de Community 4.2. opgericht. Een woon-zorg vorm waarbij 10 jongeren met een psychische kwetsbaarheid samen wonen met 5 studenten. Een nieuw concept in Zwolle wat ontzettend goed aanslaat, goede buren helpen elkaar! 

2020 | Nieuw team, nieuwe fase

Een nieuwe fase voor Hart voor Zwolle breekt aan als eind 2019 afscheid wordt genomen van het team dat Hart voor Zwolle heeft opgebouwd. In 2020 wordt er een nieuw team samengesteld dat het werk vol enthousiasme overneemt. Eline Ploegman, Lars Hofsink en Linde van der Meer zullen verder gaan bouwen aan het netwerk van Zwollenaren die naar elkaar omzien.

2018 | Nominatie Appeltjes van Oranje

We maken een flinke sprong vooruit in de tijd. Hart voor Zwolle bereikt de finale van het Appeltje van Oranje. Dit is een prijs voor jonge, ondernemende organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving. Een prachtige waardering voor Hart voor Zwolle en de mooie ontmoetingen die wij mogelijk maken! 

2018 | Eerste Ontmoetingsfeest

Juni 2018 is het zover: het eerste Hart voor Zwolle Ontmoetingsfeest wordt georganiseerd! Een prachtig feest waar iedereen welkom is. Hét moment waar Zwollenaren elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, kunnen ontmoeten. Het Ontmoetingsfeest blijkt een groot succes, en is een activiteit die jaarlijks op de agenda van Hart voor Zwolle komt te staan. 

2017 | Hartlopers

Het begin van een laagdrempelige, sociale hardloopgroep. Of je nu ervaren loper bent of juist wil beginnen, je bent welkom. Kwetsbare Zwollenaren worden gekoppeld aan een stadsgenoot als hardloopmaatje. Het motto is ‘Uitdagend en haalbaar voor iedereen.’ Diverse trainers waaronder Erben Wennemars dagen de hardlopers uit om het maximale uit zichzelf te halen. 

2015 | De allereerste maatjes

De eerste matches worden gemaakt. Op basis van hobby's en persoonlijkheid worden enthousiaste jongeren zorgvuldig gekoppeld aan eenzame Zwollenaren. Zo zorgt een groep studenten al zeven jaar lang voor mevrouw Boersma en haar hond Nina. Op ze manier kan haar trouwe viervoeter nog steeds bij haar wonen en ook de studenten blijven trouw bij mevrouw op bezoek komen.

2014 | Oprichting Hart voor Zwolle

Een aantal jaren terug hadden twee jonge theologen Ard ten Brinke & Egbert Jan Tijssen een droom voor hun stad:

Jongeren inspireren om zich in te zetten voor kwetsbare Zwollenaren.

Onder de naam 'Hart voor Zwolle' startten zij in 2014 een jongerennetwerk dat hulp en netwerk biedt aan mensen die geen netwerk hebben.