Hoe kun jij helpen?
Wat doet een vrijwilliger?

Home » Ik wil helpen » Hoe kun je helpen
Maatjes-Hart-voor-Zwolle

Wat doet een vrijwilliger?

Stichting Hart voor Zwolle verbindt jongeren (18-35 jaar) aan eenzame, kwetsbare Zwollenaren zonder of met een beperkt netwerk. Wij inspireren jongeren om zich in te zetten de groep kwetsbare stadgenoten. Dit doen ze voor ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking, eenzame jongeren en dak-en thuislozen.

Hart voor Zwolle verbindt vrijwilligers als maatje voor een langere periode aan iemand die dit nodig heeft. Denk hierbij aan voetballen met een vluchteling, koffie drinken met een oudere, de stad in met een eenzame oudere of iets ondernemen met iemand met een beperking.

Een klein gebaar kan al een groot verschil maken. Als je vrijwilliger in Zwolle wilt worden help je daarbij niet alleen eenzame of kwetsbare mensen, maar het levert ook iets voor jezelf op. Het vergroot je eigen leefwereld, het geeft veel voldoening en je leert andere mensen kennen.

 

Aan de slag als vrijwilliger via Hart voor Zwolle?
We kunnen ons goed voorstellen dat je het misschien spannend vindt om vrijwilliger te worden, of (nog) niet zo goed weet wat bij jou past: wij nodigen je uit om vrijblijvend met ons kennismaken. We helpen je graag om te ontdekken hoe jij je als vrijwilliger in Zwolle kunt inzetten. Er is voor iedereen vrijwilligerswerk wat bij hem of haar past.

Beijk hier de actuele hulpvragen

  • Meld je hier via de website aan.
  • Je kunt ons een e-mail sturen: info@stichtinghartvoorzwolle.nl
  • Je kunt ons bellen/appen: 06-20770629
  • Je kunt langskomen op ons kantoor, het adres is: Dijkstraat 6, wij zitten op de eerste verdieping