Het is meer dan leuk!

DSC02667

Het is meer dan leuk!

Elze (26) is al ruim 1,5 jaar maatje van Marianne (64). Het Sociaal WijkTeam kwam bij Marianne langs, ze zat toen in een zware periode. Haar moeder was net overleden, ze heeft geen broers of zussen en haar netwerk was heel klein. Ze is via Hart voor Zwolle gekoppeld aan Elze, beide vrouwen houden van dieren en zo was er al snel een klik.

Elze werkt vier dagen in de week bij een dierenartsenpraktijk en vind het mooi om op haar vrije dag met Marianne af te spreken. ‘Het is heel flexibel, ik stuur haar dan een appje met de vraag of ik weer langs kan komen. Meestal lopen we een rondje met de hond, doen we boodschappen of drinken we een kopje thee.

Het is mooi om te zien hoe Marianne is gegroeid en steeds meer van zichzelf laat zien. Ik beteken niet alleen iets voor haar, maar zij betekent ook veel voor mij, ik haal er zelf ook veel uit.’ Marianne vertelt opgewekt: ‘Het hebben van een maatje heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Ik vind het heel leuk en zie het als een soort vriendschap. Het gaat nu steeds beter met mij, mijn netwerk groeit en ik ben steeds positiever. Het contact tussen ons is leuk, meer dan leuk!’